Vegansk pizza med kartoffel

Ingredienser:

Pizza dej:

500 g hvedemel

 2,5 dl. vand

25 gram gær

2 spsk. Olivenolie

1 spsk. Sukker

½ tsk. Salt

Topping:

40 g Solsikkekerner (Gerne udblødet i vand et par timer)

2-3 spsk. olivenolie

½ dl. Sojafløde

8 g gærflager

1 fed hvidløg (Presset)

2 bagekartofler (I papirtynde skiver)

2 løg (i tynde skiver)

rucola

tomater

Fremgangsmåde:

 

    1. Opløs gæren i vandet. Bland de resterende ingredienser med vandet. Gem dog lidt mel til æltning. Ælt dejen rigtig godt igennem og stil den derefter til hævening ½ times tid.
    2. Tænd oven og stil den på 250 grader.
    3. Blend de iblødsatte solsikkekerner og vandet, de ligger i, til en creme, og spæd til med 2-3 spsk. olivenolie og ½ dl soyafløde. Smag cremen til med salt, gærflager, presset hvidløg og peber.
    4. Skyl og klargør bagekatoflerne og løg.
    5. Del dejen i 2 lige store dele og rul dem ud på et meldrysset bord.
    6. Smør solsikkecreme på pizzabundene og fordel tynde katoffelskiver og løgringe ovenpå. Kryder godt med salt og peber.
    7. Bag pizzaen 6-8 min. ved 250 grader.

Top pizzaen med rucola og tomater