Ingredienser:
Pizza dej:
500 g hvedemel
2,5 dl. vand
25 gram gær
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Sukker
½ tsk. Salt
Topping:
40 g Solsikkekerner (Gerne udblødet i vand et par timer)
2-3 spsk. olivenolie
½ dl. Sojafløde
8 g gærflager
1 fed hvidløg (Presset)
2 bagekartofler (I papirtynde skiver)
2 løg (i tynde skiver)
rucola
tomater
Fremgangsmåde:
-
- Opløs gæren i vandet. Bland de resterende ingredienser med vandet. Gem dog lidt mel til æltning. Ælt dejen rigtig godt igennem og stil den derefter til hævening ½ times tid.
- Tænd oven og stil den på 250 grader.
- Blend de iblødsatte solsikkekerner og vandet, de ligger i, til en creme, og spæd til med 2-3 spsk. olivenolie og ½ dl soyafløde. Smag cremen til med salt, gærflager, presset hvidløg og peber.
- Skyl og klargør bagekatoflerne og løg.
- Del dejen i 2 lige store dele og rul dem ud på et meldrysset bord.
- Smør solsikkecreme på pizzabundene og fordel tynde katoffelskiver og løgringe ovenpå. Kryder godt med salt og peber.
- Bag pizzaen 6-8 min. ved 250 grader.
Top pizzaen med rucola og tomater