Squashkage
Denne lækre squashkage er lavet helt uden æg og andre animalske produkter, i modsætning til de fleste andre kager og søde sager. Æggene er erstattet med chiafrø, og fedtstoffet til kagen består af rapsolie (Vi anbefaler en dansk økologisk rapsolie). Nyd den som den er eller som vist på billedet med lidt neutral yoghurt (fra Naturli´) og friske hindbær og brombær.
Ingredienser:
1 spsk. chiafrø
3 spsk. vand
1 dl rapsolie
2,5 dl. sukker
2,5 dl. revet squash
1½ spsk. vaniljesukker
3,5 dl. hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 spsk. kanel
1½ dl. hakkede nødder (Hassel- eller valnødder)
Fremgangsmåde:
-
- Sæt chiafrø i blød i 3 spsk. vand ca. 15 min.
- Riv squash og hak nødderne groft.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt.
- Fordel dejen i en lille rugbrødsform.
- Bag kagen i ovnen ved 160 grader (ikke varmluft) i en time.
Serveres som den er eller med årstidens bær og lidt yoghurt/creme fraiche.