Ingredienser:

100 g mungbønner (udblødt fra aftenen før)

250 g gulerødder (i små tern)

1 porre (tynde ringe)

½ broccoli (stokken i små tern, resten i små buketter)

1 dåse hvide asparges

½ bouillonterning (smuldret)

1½ dl fløde/soyafløde

1 pakke tarteletter

Fremgangsmåde:

    1. Skyld mungbønner i koldt vand, og kom dem i en gryde med kogende vand, 1 del bønner til 2 dele vand. Kog dem møre i ca. 20 min. og smag til med salt.
    2. Skyld og klargør grøntsagerne.
    3.  Sauter gulerødder, porre og broccolistok i en rummelig gryde i lidt olie over middel varme i 5-7 min.
    4.  Drys 2 spsk. mel over grøntsagerne i gryden, og bag det af i 1-2 min.
    5. Afdryp de hvide asparges, men gem vandet. Hæld aspargesvand og smuldret bouillon i gryden til grøntsagerne og pisk godt. Lad det koge et par min. til saucen er glat og tyk.
    6. Hæld fløde/soyafløde i gryden, kog op og tilsæt broccolibuketterne. Kog et par min. og kom asparges og kogte mungbønner i. Smag til med salt og peber.
    7. Lun tarteletterne i ovnen i et par min.