kødfri pølse

2 stk kødfri pølse

Ingredienser:
240 g kogte kikærter (110 g rå kikærter)
4 dl vand
50 g tahin
50 g rå rødbede
½ dl gærflager
2 spsk. agar agar
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg
2 tsk. salt
1 tsk. oregano

Fremgangsmåde:

    1. Held alle ingredienser i en foodprocessor undtagen oregano. Blend det i nogle minutter, til det er en helt ensartet masse. Held det op i en gryde og tilsæt oregano.
    2. Lad massen koge under omrøring i cirka 7 minutter. Det er vigtigt at røre rundt fra start til slut, så det ikke brænder på. Hæld derefter massen over i glas, der kan tåle varme. (Eks. varmefaste glas fra Ikea.)
    3. Lad pølserne køle helt af, hvorefter de nemt kan lirkes ud af glasset med en kniv langs siden. Skær pølsen i tynde skiver og brug skiverne som pålæg.

Opskriften er lånt fra: miasommer.wordpress.com