Dahl med sorte linser

Ingredienser:

    • 1 løg
    • 3 fed hvidløg
    • 1 ½ tsk tørret ingefær
    • 1 ½ tsk spidskommen
    • 1 ½ tsk gurkemeje
    • 3 dl belugalinser
    • 1 dåse kokosmælk
    • 3 dl vand
    • 2 dåser tomatpure af 140g (2 x 140 g)
    • 1 grøntsagsbouillon terning
    • 100 g frisk spinat
    • Olie til at stege i
    • Salt og peber

Tilbehør:

    • Pandebrød
    • Creme fraiche
    • Frisk persille

Fremgangsmåde:

    1. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde i olie i et par minutter.
    2. Tilsæt ingefær, spidskommen og gurkemeje og svits hurtigt.
    3. Tilsæt belugalinser, vand, kokosmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon.
    4. Lad det simre i 30-35 minutter. Husk at rør rundt undervejs, da linserne ellers kan brænde på.
    5. Vask spinaten og hak den groft. Hæld det i 2 minutter inden du slukker for varmen og rør rundt. Smag til med salt og peber.
    6. Server med creme fraiche, frisk persille og pandebrød/nanbrød.

Opskriften er udviklet af www.beetrootbakery.dk

Dahl med sorte linser