Bygotto med danske bygkerner

Ingredienser:

1 løg

1-2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

150 g sortbyg

150 g nøgenbyg

2 dl hvidvin

ca. 1 liter grønsagsbouillon

500 g små tomater

75 g parmesanost eller gærflager

1 håndfuld hakket basilikum

30 g hakkede mandler

Fremgangsmåde:

    1. Læg byggen i blød i vand, gerne natten over.
    2. Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med olivenolie. Svits til løgene er møre og blanke.
    3. Tilføj byggen og svits lidt videre. Det må ikke brænde på.
    4. Tilføj hvidvin og lad alkoholen dampe fra.
    5. Tilføj ½ liter grønsagsbouillon og lad det koge i 50-60 min. Tilføj løbende mere grønsagsbouillon hvis nødvendigt.
    6. Tilføj tomater og kog kort til de er møre.
    7. Tag gryden af varmen og tilføj parmesanost eller gærflager og basilikum.  Anret i en dyp skål og drys med hakkede mandler og basilikum.