Ingredienser:
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
150 g sortbyg
150 g nøgenbyg
2 dl hvidvin
ca. 1 liter grønsagsbouillon
500 g små tomater
75 g parmesanost eller gærflager
1 håndfuld hakket basilikum
30 g hakkede mandler
Fremgangsmåde:
-
- Læg byggen i blød i vand, gerne natten over.
- Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med olivenolie. Svits til løgene er møre og blanke.
- Tilføj byggen og svits lidt videre. Det må ikke brænde på.
- Tilføj hvidvin og lad alkoholen dampe fra.
- Tilføj ½ liter grønsagsbouillon og lad det koge i 50-60 min. Tilføj løbende mere grønsagsbouillon hvis nødvendigt.
- Tilføj tomater og kog kort til de er møre.
- Tag gryden af varmen og tilføj parmesanost eller gærflager og basilikum. Anret i en dyp skål og drys med hakkede mandler og basilikum.