Ingredienser:
150 g beluga linser
40 g græskarkerner
400 g rødbeder
1 rødløg (Finthakket)
1 æble (I små tern)
50 g rosiner
2 skiver rugbrød (i små tern)
1 fed hvidløg (Presset)
4-5 spsk. olivenolie
3-4 spsk. eddike
Salt og peper
Fremgangsmåde:
-
- Sæt vand over til rødbeder og linser, fx i en elkedel.
- Skur rødbederne, og kog dem møre i vand med salt, 30-45 min. afhængigt af størrelsen.
- Skyld og klargør rødløg og æble, samt skær rugbrød i små tern.
- Rør en dressing af olivenolie, eddike, hvidløg, salt og peper.
- Rist græskar på en tør pande, til de dufter herligt og er let gyldne.
- Skyld belugalinserne og sæt dem over i frisk vand med lidt salt. 2 del vand til 1 del linser. Kog dem møre i 20 min.
- Tag græskarkerne af panden. Rist rugbrødsternene gyldene og sprøde i lidt olivenolie. Smag dem til med salt.
- Smut skindet af de kogte rødbeder, og skær dem i tern.
- Vend linserne med dressing, rødbedetern, dressing, rosiner, finthakket rødløg og æbletern. Smag til med salt, peber, eddike og evt. hvidløg.