Salat med beluga linser, æble og rødbeder

Ingredienser:

150 g beluga linser

40 g græskarkerner

400 g rødbeder

1 rødløg (Finthakket)

1 æble (I små tern)

50 g rosiner

2 skiver rugbrød (i små tern)

1 fed hvidløg (Presset)

4-5 spsk. olivenolie

3-4 spsk. eddike

Salt og peper

Fremgangsmåde:

    1. Sæt vand over til rødbeder og linser, fx i en elkedel.
    2. Skur rødbederne, og kog dem møre i vand med salt, 30-45 min. afhængigt af størrelsen.
    3. Skyld og klargør rødløg og æble, samt skær rugbrød i små tern.
    4. Rør en dressing af olivenolie, eddike, hvidløg, salt og peper.
    5. Rist græskar på en tør pande, til de dufter herligt og er let gyldne.
    6. Skyld belugalinserne og sæt dem over i frisk vand med lidt salt. 2 del vand til 1 del linser. Kog dem møre i 20 min.
    7. Tag græskarkerne af panden. Rist rugbrødsternene gyldene og sprøde i lidt olivenolie. Smag dem til med salt.
    8. Smut skindet af de kogte rødbeder, og skær dem i tern.
    9. Vend linserne med dressing,  rødbedetern, dressing, rosiner, finthakket rødløg og æbletern. Smag til med salt, peber, eddike og evt. hvidløg.