Bæredygtig emballage i fokus hos planteglad.dk

Hos Planteglad ønsker vi at være så bæredygtige som muligt i alt, hvad vi fortager os. Vi bestræber os på at vælge de emballageløsninger, som er mest bæredygtige og skånsomme for miljøet. Herunder kan du læse specifikationerne på vores forskellige emballager samt forsendelsesmaterialer.

Små og mellemstore poser

Vores små og mellemstore papirsposer er fri for plast og derfor fremstillet uden konventionelle jordoliebaseret plast. De er fremstillet helt eller delvist af genanvendelige råmaterialer, der er godkendt til fødevarer. Ydermere er de biologiske nedbrydelige.

Store poser

Vores store papirsposer er 2-lags kraftposer som er biologiske nedbrydelige og komposterbare i henhold til standarden EN 13432. Standarden sikrer at mindst 90% er biologisk nedbrudt inden for 6 måneder. Det resterende materiale er komposterbart. Jf. standarden betyder det, at det kan nedbrydes sammen med andet organisk materiale i 3 måneder og herefter vil kun 10 % være tilbage, når komposten sigtes gennem en 2 mm sigte.  

Fedttætte poser

Vores fedttætte poser bruger vi til valnødder, hampefrø og næsten alle vores tørrede frugter, da disse varer ellers laver fedtplamager på de almindelige papirsposer. Poserne er fremstillet af kraftpapir og er fri for plastik. De er fremstillet af biobaserede råvarer og er biologisk nedbrydelige.

Etiketter

Vores etiketter, som er klistret på papirsposerne, er fremstillet af FSC-godkendte materialer og genanvendelige materialer fra almindeligt affald. Etiketterne er bleget uden klor og produktionen er en del af et lukket genbrugsloop. Papiret er FSC-godkendt med nummer: CU-COC-807907 og licenskode: C004451

Sytråd

Vores papirsposer bliver lukket med en industrisymaskine som pt. syr med en nylontråd. Vi vil rigtig gerne bruge en økologisk bomuldstråd, men da vi købte industrisymaskinen, hørte der en mindre kasse med nylonsytråde med. Vi har derfor besluttet at bruge disse op, og derefter finde en mere bæredygtig tråd.

Forsendelseskasser

Alle vores forsendelseskasser er FSC-mærket. Dog genbruger vi af og til kasser, hvori vi har modtaget nødder eller ligene. I sådanne tilfælde kan vi ikke garantere at kasserne er FSC-mærket. Vi er dog af den overbevisning, at det ikke giver mening af smide kasserne ud, hvis de er i fin stand og kan genbruges til videreforsendelse.

Kassefyld

Vi forsøger at bruge minimalt fyld i forsendelseskasserne og i stedet skærer siderne ned på kasserne, så de passer til mængden heri. For at sikre at varerne kommer sikkert frem, bruger vi kassefyld hvis det er nødvendigt. Vores kassefyld er fremstillet af majsstivelse fra GMO-frie majs dyrket uden pesticider. Fyldet destrueres ved at opløse det i vand som kan bruges til at vande blomster eller lignende med.

Da vi af og til modtager bobleplast fra andre forsendelser, genbruger vi også dette som kassefyld.